8e Dag van de Toekomst

“Kom ook en praat mee over nieuwe ideeën voor behoud en verbetering van de leefbaarheid in onze acht dorpen!” Dat is de boodschap die wethouder Rob Reuvers van de gemeente West Maas en Waal graag kwijt wil over de 8e Dag van de Toekomst. Deze dag is op donderdag 9 juni van 16.30 tot 21.30 uur in MFA De Rosmolen in Beneden-Leeuwen.

Aandacht voor techniek én omdenken
Tussen de ‘ideeënsessies’ door vertelt Jurgen van Dinteren over hoe Willems Boven-Leeuwen leefbaarheid vertaalt naar de bedrijfsvoering. Jurgen is als directeur een warm pleitbezorger van meer positieve aandacht voor het techniekonderwijs. Het wervelende ‘Omdenk-theater’ sluit af met veel humor. In deze interactieve show worden de zaken omgedraaid: ‘ja-én-denken’ in plaats van ‘ja-maar-denken’.

Alles is leefbaarheid
Inwoners, ondernemers en (vrijwilligers)organisaties zijn van harte welkom om mee te praten over alles wat de leefbaarheid in de dorpen bepaalt. Denk hierbij aan thema’s als burgerparticipatie, duurzaamheid, jeugd/onderwijs, ondernemen/recreatie, welzijn/zorg en wonen/mobiliteit. Dagvoorzitter en auteur Judith Smits heeft lokale roots en leidt het programma in goede banen.

Samenwerken en promoten
De Dag van de Toekomst komt voort uit de Visie Leefbaarheid 2030 die de gemeenteraad in 2013 vaststelde. ‘Samenwerken en promoten’ staan hierin centraal en jaarlijks wordt gecheckt of de 15 bijbehorende speerpunten nog voldoende ‘toekomstproof’ zijn.

Aanmelden en informatie
Tot uiterlijk 3 juni kan iedereen zich aanmelden via www.westmaasenwaal.nl/DagvandeToekomst. Daar is ook het uitgebreide programma te vinden.

dag van de toekomst

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal